De Dennenheuvel - KWEKERIJ HOVENIERS De Dennenheuvel - KWEKERIJ HOVENIERS

De Dennenheuvel
kwekerij hoveniers
Haarweg 9b
3959 AM Overberg
0343-482422

werkzaamheden

Bij de aanleg van de tuin gaan we als volgt te werk. We starten met het opschonen van het terrein dus het weghalen van beplanting, bestrating en dergelijke. Hierna zal het grove grondwerk plaats vinden zoals het uitgraven van de zandbedden voor het straatwerk en de aanleg van de riolering. Hierna vullen we de zandbedden met zand en verdichten het al naar gelang van de belasting na de aanleg. Het uitgraven van vijvers en ingraven van elektriciteitsleidingen en beregening, het toepassen van grondverbetering zal indien nodig plaats vinden.

Aansluitend zal de bestrating worden aangelegd. Hierbij werken we veel met een voegmiddel wat wel waterdoorlatend is, maar onkruid groeit hier niet. Dit maakt het geheel dus onderhoudsarm. Hierna plaatsen we de beplanting waarbij eventuele grote en/of zware planten al tijdens de grondwerkzaamheden geplaatst worden in verband met hun gewicht. Dit wordt dan machinaal gedaan in verband met de ARBO-eisen.

De beregeningsinstallatie zal hierna worden aangesloten en afgesteld zodat de beplanting indien nodig water kan worden gegeven. De beregeningsinstallatie kan bediend worden met de hand en eventueel computergestuurd. De tuinverlichting en dergelijke kan dan ook worden aangesloten en afgesteld zodat ornamenten en/of bomen goed aangelicht worden.

Uiteindelijk volgt dan de oplevering waarna het echte werk pas begint: het genieten van uw tuin!